Nyheder

Lasernet connector 5.2: nu som ”extensions”

Skrevet af Marie Høybye.

En glad nyhed, der sikrer at kode ikke kan overskrives og at Microsoft kan opgradere selve Dynamics 365 kernen uden at ISV løsninger og tilrettelser påvirkes.

I forbindelse med Microsoft Dynamics 365 for Operations’ skifte til mere og mere ægte Cloud teknologi, er der tilsvarende et skifte i måden, man kan opdatere Lasernet Connector for Dynamics 365 og tilsvarende trediepartsløsninger.

Fra ”Overlaying” til ”Extensions”
Skiftet går fra ”Overlaying”, hvor alle modifikationer bliver implementeret via overlejring af standardobjekterne, og hvor der ved opgraderinger skal testes og tages hensyn til tillægsfunktionaliteten - til ”Extensions”.

Extensions er en ny udviklingsteknik, der sikrer at kode ikke kan overskrives samt at Microsoft, uden særlige hensyn, kan opgradere selve Dynamics 365 kernen uden at ISV løsninger og tilrettelser ikke bliver påvirket. Extensions metoden forstyrrer således ikke selve kodebasen, og der skal ikke tages hensyn til Extensions på samme måde, når selve D365 kernen opgraderes.

Hvad betyder det i praksis for Lasernet installationer?
Fra Spring release 2018, er Extensions den eneste metode at levere udvidelser på. Derfor er Lasernet connectoren allerede nu tilpasset den nye metode.

Den fremtidige leverance af Lasernet Connectoren være en eksekvérbar pakke, en såkaldt ”Deployable Package”, der kan implementeres uden traditionelle udviklingskompetencer, og udover selve modulet, også vil indeholde licensen.

Preview funktionaliteten er ligeledes ændret, så der ikke skal anvendes webservices, åbnes porte osv. Der benyttes i stedet ægte Azure-teknologier i form af Azure Service Bus.
Lasernet Connectoren er samtidig på vej mod Microsoft APPsource.

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. gerne for en nærmere gennemgang af den nye Lasernet Connector 5.2.

 

Se mere her (teknisk):
Extensions: A Game Changer for Dynamics 365 Enterprise
Costumize with extensions and overlayering
https://goo.gl/images/UJxUdn

Tabellae  • Denmark • Sweden • Norway • United States • www.tabellae.com